MAMA - Scalable, secure content delivery
 
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Over de Academie voor Theater en Dans

De Academie voor Theater en Dans: zo is er maar één


De Academie voor Theater en Dans is uniek in Nederland: wij zijn de enige theater- en dansacademie waar je alles onder één dak vindt. Alle disciplines, alle faciliteiten. Een gemeenschappelijk podium voor negentien gespecialiseerde opleidingen. Je leert het vak van de beste docenten en gastdocenten. Bevlogen professionals voeden zo jouw creativiteit en vakmanschap.


> go to English


> terug naar home

De allerbeste faciliteiten


Ons gebouw is speciaal ontworpen voor theater- en dansonderwijs. Elk jaar realiseren studenten maar liefst 400 dans- en theaterproducties. Alle voorzieningen zijn aanwezig om jouw artistieke dromen waar te maken: professionele studio’s, een grote theaterzaal, een danstheater en er zijn diverse try-outstudio’s.


De medewerkers van het kostuum- en het decoratelier, het IDlab, de bilbiotheek/mediatheek, de afdeling theatertechniek (met o.a. twee geluidsstudio’s) en Health & Performance helpen je om jouw producties te realiseren.

Decoratelier

Het Decoratelier van de Academie voor Theater en Dans verleent ondersteuning aan de voorstellingen op gebied van decors en rekwisieten. Het decoratelier werkt samen mét studenten vóór studenten. De medewerkers van het atelier verlenen assistentie, beschikken over know-how, houden supervisie en bewaken het productieproces.

Kostuumatelier


Het kostuumatelier van de Academie voor Theater en Dans beschikt over een zeer grote collectie theater- en danskostuums.

Alle studenten van de ATD kunnen hier gebruik van maken voor hun  voorstellingen, presentaties en projecten. Het kostuumatelier verzorgt workshops en lessen, de kostumering van eindvoorstellingen en biedt voor scenografiestudenten de mogelijkheid om kostuums uit te voeren.

IDlab


In het IDlab (InterdisciplinaryDigital Lab) maak je kennis met de nieuwste digitale ontwikkelingen, zoals 360-gradenvideo en virtual en augmented reality. Je krijgt de ruimte om te experimenteren met nieuwe technieken en te onderzoeken wat ze voor jou betekenen. Zo kun je al jouw artistieke plannen realiseren.



> Ga naar de pagina van het IDlab

Afdeling Theatertechniek


De opleidingen van de Academie voor Theater en Dans realiseren jaarlijks maar liefst 400 verschillende dans- en theaterproducties. Om dit mogelijk te maken beschikt de school o.a. over een volledig geoutilleerd Danstheater, een zeer flexibel te gebruiken Theaterzaal (type black box), geluidsstudio's en try-outstudio’s.


De techniek en faciliteiten van deze ruimtes en het onderhoud van de professionele technische apparatuur wordt verzorgd door een enthousiast team van medewerkers van de afdeling Theatertechniek. Zij geven ook adviezen, maken ontwerpen voor licht en geluid, begeleiden studenten bij hun voorstellingen en geven lessen in licht, geluid, etc.


 

Bibliotheek


De collectie van onze bibliotheek omvat 15.500 toneelteksten, 15.000 studieboeken, 1.700 titels bladmuziek, 25 tijdschriftabonnementen en 7.500 videoprogramma's.

Lees meer informatie over de bibliotheek op de website van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Health & Performance

Aandacht voor gezondheid en welzijn is een cruciale investering als het gaat om verhoging van de kwaliteit en duur van een danscarrière.

De fysieke en mentale belasting voor een dansstudent en een professioneel danser zijn bijzonder groot. Het is daarom van primair belang dat een student zich een verantwoorde manier van werken eigen maakt. Daarnaast geldt dat de opleiding en de toekomstige werkgever medeverantwoordelijk zijn voor gezonde omstandigheden waarin wordt geleerd en gewerkt.

Voor alle opleidingen Dans van de Academie voor Theater en Dans is sinds begin jaren negentig een uniek Health & Performance programma ontwikkeld, dat deel uit maakt van het Zorg en Advies team. Het programma omvat drie delen: educatie, advies en begeleiding, en onderzoek.

Lees meer informatie over Health & Performance op onze website. 

Handige links

Website Academie voor Theater en Dans 
 
Brochure Academie voor Theater en Dans - download brochure (PDF)

Contact


Facebook


Instagram